Boravak u toplicama Topusko

7. studenoga 2019.

Naša Udruga organizira desetodnevni boravak u toplicama Topusko u vremenu od 4.2. do 14.2. 2020.godine. Cijena boravka na bazi 10 punih pansiona je 2.230 kuna po osobi u dvokrevetnoj sobi. Boravišna pristojba, osiguranje gosta i korištenje zatvorenog bazena uključeno je u navedenu cijenu. Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 60 kn po danu boravka.

Za grupu umirovljenika tijekom boravka organiziraju se dnevne i večernje animacije (plesne večeri, bingo, karaoke party). Na temelju uputnice liječnika može se koristiti medicinske usluge – liječnički pregled i fizikalne terapije.

Interes za boravak u ovim toplicama u ovom terminu je dosta veliki. Molimo da se zainteresirani prijave što prije. Prijave se vrše u Udruzi umirovljenika Pazin, Ul. Franine i Jurine 8, na tel. 622-715 utorkom i petkom od 9 – 11 sati ili kod predsjednika u svakoj podružnici.

Odlučili smo proširiti krug toplica koje su korisne za naše umirovljenike i koje daju povoljnije uvjete desetodnevnog boravka. Dakle od iduće godine pored Istarskih toplica i Banje Vrućice imamo povoljne ugovorne odnose i sa Toplicama Topusko.

Osnovne informacije o Topuskom (prema navodima prospekta toplica): Topusko je općina u Sisačko – moslavačkoj županiji. Nalazi se sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, između Karlovca i Siska. Posebno su značajne cretne, tresetne kupke kakve postoje još jedino u Češkoj. Zahvaljujući utjecaju šuma, treseta i termalnih izvora zima je blaga, a ljeta su svježa. Po kvaliteti termalna voda Topuskog treća je u Europi. Hotel Toplica ima 232 ležaja. U sklopu hotela su 2 restorana – pansionski i a la carte restoran, rekreacijski centar sa zatvoreno-otvorenim bazenom, saunama, sportskom dvoranom, teretanom, prostor za terapiju i wellness, kuglanom, biciklima, dvije banke, suvenirnica, dva aperitiv bara i vanjska terasa. U blizini hotela je kompleks od 5 bazena, igrališta za sportske aktivnosti. Svi bazeni i otvoreni i zatvoreni punjeni su termalnom vodom. Termalna voda je vulkanskog porijekla, na izvoru temperature 68-72°C, a temperatura u bazenima kreće se od 27°C – 34°C.

-c-