Druženje na Platku

7. srpnja 2022.

Članovi naše Udruge 2. srpnja sudjelovali su na 21. Međužupanijskom susretu umirovljenika na Platku. Susretu je prisustvovalo oko 700 umirovljenika iz Primorsko-goranske, Istarske i Karlovačke županije. Na susretu iz naše Udruge bilo je 36 članova. Susret je održan nakon dvije godine pauze zbog pandemije korone.

Okupljanje je počelo u ranim jutarnjim satima, a organizirana su sportska natjecanja u boćanju (muški i žene), bacanje lopte u koš, pikadu, nabacivanje kolutova i viseća kuglana.

U sportskim natjecanjima iz naše Udruge sudjelovalo je 11 učesnika: dvije ekipe u boćanju, jedna ekipa u pikadu i jedna ekipa u bacanju lopte u koš. Ekipa boćara Aldo Grah i Anton Fabijan iz podružnice Cerovlje osvojili su prvo mjesto u boćanju. To je potvrda da su Pazin i Pazinština rasadnik boćara.

Nastupali su i pjevački zborovi umirovljenika iz Buja, Pule i Žminja, a prisutne umirovljenike nakon ručka uz tradicionalni grah zabavljale su glazbene grupe Xfiniti i Aurora. Druženje je potrajalo do kasnih večernjih sati. Nakon dvije godine pauze organiziranja ovakvog susreta obnovljena su mnoga poznanstva a i stvorena nova prijateljstva.

-c-

Dolazak učesnika druženja na Platak

“Zlatni” boćari A. Grah i A. Fabijan sa suprugama

Foto: Damir Črnja