Grad Pazin najpotrebitijim umirovljenicima dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć

4. prosinca 2019.

Grad Pazin prigodom božićno-novogodišnjih praznika pored tradicionalnih paketa, sukladno financijskim mogućnostima, najpotrebitijim umirovljenicima dodijelit će jednokratnu financijsku pomoć. Obavijest o ovoj aktivnosti donosimo u cijelosti:

————

U cilju podrške najranjivijim skupinama starije dobi pozivaju se umirovljenici čija mirovina iznosi do 1.500,00 kuna (uključujući dodatne prihode) i osobe starije od 65 godina (rođene do 31.12.1954.g.) koje su bez prihoda s prebivalištem na području Grada Pazina, da podnesu zahtjev za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 200,00 kuna, uoči predstojećih blagdana u 2019. godini.

Zahtjev se podnosi u Gradu Pazinu, UO za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Družbe sv. Ćirila i Metoda 10 (prizemlje, hodnik lijevo, druga vrata lijevo) u tjednu od 09. do 13. prosinca 2019. godine, u vremenu od 08,00 do 11,00 sati.

Uz zahtjev umirovljenik mora priložiti:

  • Osobnu iskaznicu i OIB na uvid (korisnik i osoba koja podnosi zahtjev u ime korisnika),
  • Odrezak od mirovine ili Potvrdu banke o isplati mirovine (hrvatske i/li inozemne) za mjesec listopad 2019. godine,
  • Isplatnu listu od plaće za mjesec listopad 2019. godine (za umirovljenike koji su u radnom odnosu na pola radnog vremena) — ako je primjenjivo,

Uz zahtjev osoba bez prihoda starija od 65 godina mora priložiti:

  • Osobnu iskaznicu i OIB na uvid,
  • Potvrdu porezne uprave, Ispostave Pazin o visini dohotka i primitaka za razdoblje od 1. siječnja do 31. listopada 2019. godine.

Ukoliko korisnici nisu u mogućnosti sami podnijeti zahtjev, istog će u ranije navedenom razdoblju umjesto njih moći podnijeti druga osoba uz predočenje svoje osobne iskaznice i OIB-a te ranije navedene dokumentacije.

Zahtjev možete preuzeti i na službenoj mrežnoj stranici Grada Pazina: www.pazin.hr ili prilikom samog dolaska.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u UO za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina ili na broj telefona: 052/635-104.

————

Iako je 200 kuna simbolika, vrijedna je ova odluka Grada Pazina koja omogućuje financijski najpotrebitijim umirovljenicima da prigodom praznika mogu pojačati svoj skromni zasluženi obrok.

-c-