Jednokratne novčane pomoći najpotrebitijim umirovljenicima Grada Pazina

12. listopada 2018.

Koordinacija umirovljenika Grada Pazina uputila je  Gradu Pazinu zamolbu da se najugroženijim umirovljenicima Grada za božićne i novogodišnje praznike isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 250 kn. Zamolbu prilažemo u cijelosti:

 

UDRUGA UMIROVLJENIKA PAZINŠTINE
SINDIKAT UMIROVLJENIKA HRVATSKE PODRUŽNICA PAZIN
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA

GRAD PAZIN

Upravni odjel za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti

Predmet: Isplata jednokratne pomoći najugroženijim umirovljenicima Grada za božićne i novogodišnje praznike

Krajem prošle godine Koordinacija umirovljenika Grada Pazina pokrenula je inicijativu novčane pomoći umirovljenicima koji primaju najniže mirovine. Ta jednokratna novčana pomoć bi se isplatila povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

U pripremi ovog prijedloga Koordinacija je, prema podacima HZMO-a sa stanjem 30. 11. 2017., konstatirala dosta kritičnu ekonomsku situaciju umirovljenika naše sredine: od ukupno 2349 umirovljenika čija je prosječna mirovina 2.549,97 kn čak 745 umirovljenika ili njih 32% prima mirovinu manju od 2.000,00 kn, a 1694 umirovljenika ili 72% prima mirovinu do 3.000,00 kn.

Naš je prijedlog da umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn Grad Pazin jednokratno, krajem godine, isplati 250,00 kn. U iznos mjesečnih primanja umirovljenika treba uključiti i inozemne mirovine.

Bilo bi potrebno, s obzirom na materijalni položaj naše populacije, da se ta granica poveća do 3.000,00 kn. Međutim, sagledavajući realnost ekonomskog trenutka Grada, smatramo da je naš prijedlog objektivan i Gradu prihvatljiv.

Tehničku i stručnu provedbu prepuštamo vama, a u slučaju potrebnih novih informacija stojimo vam na raspolaganju i pomoći.

Pazin, 3. 9. 2018.

KOORDINACIJA UMIROVLJENIKA PAZINA

Udruge umirovljenika Pazinštine
Damir Črnja, predsjednik

Sindikat umirovljenika Hrvatske
Podružnica Pazin
Mirjana Monas, predsjednica