Jesen 2019. bila je bogata aktivnostima

17. veljače 2020.

Naša Udruga tijekom jeseni 2019.bila je dosta aktivna u realizaciji Programa rada za 2019. godinu.

Podružnica Tinjan, tijekom Internacionalnog sajma pršuta održanog u Tinjanu od 18. – 20. 10. 2019. bila je domaćin Udruge umirovljenika općine Veliko Trojstvo. Pedesetak umirovljenika te općine koja je pobratimljena sa općinom Tinjan razgledali su mjesto, upoznati su sa životom i radom umirovljenika Tinjanštine i sa velikim interesom i zadovoljstvom obišli Sajam pršuta i kušali bogatu sajmenu ponudu pršuta. Jednodnevno druženje umirovljenika koje je već postalo tradicionalno proteklo je jako brzo, konstatacija je gostiju.

U mjesecu listopadu na 12 punktova širom Pazinštine u organizaciji svih podružnica Udruge, patronažne sestre Doma zdravlja Pazin obavile su mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akciji se odazvala 170 umirovljenika. Istoga dana u Pazinu, Tinjanu i Karojbi organizirana je akcija mjerenja sluha. Akciji je pristupilo oko 60 umirovljenika, a mjerenje je obavila firma iz Rijeke. Za članove Udruge i Sindikata ove zdravstveno preventivne aktivnosti su besplatne. Udruga je osigurala potrebna materijalna sredstva (iglice, trake i sl.).

Krajem studenog u toplicama u Banji Vrućici u Tesliću (BiH) boravilo je 60 naših članova. Na tradicionalnom prednovogodišnjem druženju 28. 12. 2019. u restoranu “Kod Francuza” u Pazinu od 18 sati do duboku u noć drugog dana večeralo je i zabavljalo se 130 naših umirovljenika. Prednovogodišnja druženja organizirale su i podružnice Tinjana, Sv. Petra u Šumi i Lupoglava.

-c-