Jesensko buđenje Udruge

15. studenoga 2022.

Aktivnosti Udruge nakon izrazito toplog i sunčanog ljeta nastavljene su pojačanim intenzitetom. Želja nam je probuditi, nakon perioda covida i nesnosno vrućih ljetnih dana, malo posustale umirovljeničke aktivnosti i toliko potrebna druženja. Ove jeseni organizirane su slijedeće aktivnosti:

Izleti

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba – 1. listopada organiziran je poludnevni izlet u Buje, Grožnjan i Istarske toplice. Razgled Buja i Grožnjana protekao u je u stručnom vođenju. U Istarskim toplicama 90 naših učesnika izleta provelo je zabavnu večer uz večeru i plesnu zabavu uz živu glazbu. Večernjem druženju priključilo se i 70-ak umirovljenika iz Buja i Buzeta. Obnovljena su stara poznanstva učesnika druženja, a sklopljena su i nova prijateljstva.

Sredinom listopada organiziran je jednodnevni izlet za 50 izletnika na izvor Gacke, Gospić i muzej Nikole Tesle u Smiljanu. Većina umirovljenika ovog izleta po prvi put je posjetilo ovo područje, svakako uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Izlet je bio zabavan i poučan.

Toplice

U Lječilištu Veli Lošinj u Villi Elizabeta organiziran je 11 dnevni boravak, od 17.10. – 28.10.2022.

U Thalassotherapiji, specijalnoj  bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Crikvenici organiziran je 10 dnevni boravak, uz dogovorenu pristupačnu cijenu za korištenje dvokrevetne sobe i punog dnevnog pansiona.

Sportske aktivnosti

Početkom rujna u okviru Subotine – svečanosti koje obilježava grad Buzet, umirovljenici Buzeta održavaju tradicionalno okupljanje umirovljenika boćara Matice umirovljenika Istarske županije u Kozarima. Među 100-tinjak učesnika našu Udrugu predstavljala su tri člana.

U Puli su 13. listopada održane 14. sportske igre Matice umiromljenika Istarske županije. Oko 150 umirovljenika iz svih udruga Istre takmičilo se u boćanju, pikadu, kartanju, šahu i kuglanju. Iz naše Udruge takmičili su se boćari i kartaši. Ekipa boćara: Boris Blažević, Slavko Kresina, Igor Kurelić i Damir Črnja osvojili su 3. mjesto.

-c-