Korona odgodila novu inicijativu Udruge

24. studenoga 2020.

U nastojanju aktiviranja što većeg broja umirovljenika Pazinštine, pored izleta i plesnih druženja, Udruga je odlučila organizirati i pojačati sportske aktivnosti naših umirovljenika organiziranjem 1.turnira u boćanju umirovljenika Pazinštine.

Pripreme održavanja ovog turnira počele su sredinom godine, kad je korona bila popustila. Održavanje turnira je dogovoreno za 24. listopad ove godine, u boćarskoj dvorani  “Anzur Aleksandar” u Pazinu.

Organizacijske, kadrovske, tehničke i financijske pripreme bile su do kraja rujna pri kraju. Svaka podružnica prijavila je svoju ekipu boćara. Osigurane su majice za učesnike, pehar i diplome za pobjednike i učesnike. Zbog novo pojačane korona krize do sredine listopada 3 su ekipe odustale. Ukupno su bila prijavljena 24 učesnika. Međutim na sugestiju Stožera CZ Istarske županije, održavanje je pravovremeno odgođeno.

Obzirom na opsežne pripreme turnira i angažiranje većeg broja umirovljenika u svim podružnicama, čim zdravstvene prilike dopuste i korona postane prošlost – 1. turnir boćara umirovljenika Pazinštine bit će organiziran. Nadamo da će to biti iduće godine kada će Udruga obilježiti 70-tu godišnjicu djelovanja.

-c-