Kraj je 2021. godine

30. prosinca 2021.

Prigodom svake nove godine Udruga tiska džepni kalendar. To smo uradili i ovom prigodom. Tiskanje kalendara sponzorirala je Istarska kreditna banka Umag, podružnica Pazin. Motiv na kalendaru je plod smokve, uradak grafičkog studija Intuo iz Pazina.

Smokva je izrazito ljekovito voće, potiče vitalnost i zdravlje – usporava proces starenja. Sviježa ili sušena koristit će našem zdravlju.

Smokva je i simbol – fige. Nekome je figa iskrenost i ostvarenje pozitivnih želja a nekome prikrivanje ostvarenja želja. Tumačenje simbolike je raznolika. Odaberimo ono što nam u određenom momentu odgovara. Držanje kalendara – fige u džepu neka ipak bude ostvarenje svake realne želje vama i vašima.

Kod predsjednika svojih podružnica preuzmite kalendar. Tom prilikom donesite i člansku iskaznicu kako bi vam u nju prilijepili člansku markicu za 2022.godinu. Godišnja članarina je i dalje 40 kuna.

Poštovane umirovljenice i umirovljenici Pazinštine vama i vašim obiteljima sretnu i punu zdravlja novu 2022. godinu želi Udruga umirovljenika Pazinštine.

-c-