Ljetne vrućine nisu blokirale želju za druženje i putovanja

9. studenoga 2021.

Prošlo ljeto je jako pripeklo, vrućine su kojih dana bile nesnošljive i korona je bila počela popuštati. Mjere Stožera preporučivale su odgovornost svake osobe pri okupljanju, druženju ili putovanju. Naša Udruga i Sindikat pridržavajući se maksimalno tih mjera tokom ljeta organizirali su nekoliko jednodnevnih izleta za svoje članove.

Krajem lipnja organiziran je izlet u Poreč i brodom do Novigrada. U pratnji vodiča razgledan je Poreč i Novigrad, organiziran je posjet čuvenoj vinariji kraj Novigrada a ručak se odvijao tokom vožnje  brodom. Vožnja i ručak odvijali su se u idealnim morskim uvjetima. Izletu je prisustvovalo 104 učesnica i učesnika.

Krajem srpnja iz klimatski užarenog Pazina, na dnevnoj temperaturi od 38°C, 50 umirovljenika uputilo se u Gorski kotar. U pratnji lokalnog vodiča posjetili su Fužine, spilju Lokvarka, u Liču posjetili su Svetište Majke Božje Snježne i Etnografsku zbirku. Nakon ručka slijedila je 45 minuta vožnja brodom po jezeru. Nije potrebno naglašavati da je dan u Gorskom kotaru protekao u izuzetno kvalitetnom druženju i idealnim klimatskim uvjetima.

Početkom rujna 90 umirovljenika i umirovljenica posjetilo je Krk, Goli otok i otok Grgur a sredinom listopada isto toliko članova bilo je u Vrsaru i Funtani.

Tokom ljeta zbog velikih vrućina, a približavanja jeseni zbog prijetnji sve jačeg prisustva korona virusu ostale aktivnosti iz programa Udruge nisu se mogle organizirati (zdravstvene i sportske).

Bit će realizirane kad virus korone popusti.

-c-