Prednovogodišnji senzibilitet prema umirovljenicima

23. prosinca 2020.

Zahvaljujući većem angažmanu predsjednika naših podružnica sa rukovodećim strukturama Grada Pazina i općinama Pazinštine, novogodišnja pomoć prema umirovljenicima ove godine bila je izdašnija nego ranijih godina. Možda je tome pridonijela i korona kriza – kada se više razmišlja o starijim i potrebitijim.

Grad Pazin i sve općine bivše Pazinštine, u kojima djeluju podružnice Udruge podijelile su umirovljenicima prigodne poklone, bonove ili novčane iznose. Pakete ili bonove općina Tinjan, Karojba i  Motovun dale su svim umirovljenicima i starijim osobama od 60 g.(ž) i 65 g.(m). Grad Pazin i ostale općine umirovljenicima koji primaju mjesečnu mirovinu manju od 2000 odnosno 2500 kuna dodijelili su od 100 – 400 kuna, ovisno o svojim proračunskim mogućnostima.

Ovi paketi i novčani iznosi nisu velike materijalne i novčane vrijednosti. To je više simbolika i znak pažnje prema najpotrebitijima, prema starijima, prema umirovljeničkoj populaciji. Udruga u ime svih umirovljenika zahvaljuje svojim davateljima.

-c-