Prve sportske igre Udruge

1. kolovoza 2023.

Vladao je sportski takmičarski duh

U nedjelju 23. srpnja u Boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu održane su Prve sportske igre naše Udruge. Igre su organizirane prema Programu rada Udruge za 2023.godinu po prvi put. Na sportskim igrama naši umirovljenici su se natjecali u boćanju i kartanju (briškula i trešete). Natjecalo se 6 ekipa iz 5 podružnica: Pazina, Tinjana, Motovuna, Lupoglava i Cerovlje, ukupno 28 natjecatelja.

Igre su otvorene u 9,00 sati i odvijale su se do 15,00 sati. Iako je dan bio vrlo vruć, boćarska dvorana izuzetan je ambijent za održavanje ovakve manifestacije, sportskog duha među natjecateljima nije nedostajalo.

U boćanju prvak je bila ekipa iz Pazina – Igor Kurelić i Boris Blažević, a u kartanju kartaši iz Tinjana – Mario Banko i Livio Banko.

Svim učesnicima podijeljene su zahvalnice za učestvovanje u natjecanju, a pobjednicima pehari i medalje.

Opća ocjena i konstatacija je da su igre bile uspješne i novi poticaj za uključivanje novih, mlađih umirovljenika u aktivnosti Udruge. Uz bolju pripremu i organizaciju i potporu Grada i općina Pazinštine, igre će postati godišnja manifestacija naše umirovljeničke populacije.

-c-