Radi se na Informatoru – Senior Star

14. srpnja 2015.

Jedan od zadataka u realizaciji projekta Senior Star je izrada Informatora u tiraži od  4.400 komada koji bi se distribuiralli širom Pazinštine kroz podružnice Gradske udruge umirovljenika Pazina. Ovih se dana intenzivno počelo raditi na tom zadatku za što je u proračunu projekta planirano 17.600 kuna.

Senior Star u kojem je nositelj Gradska udruga umirovljenika, a partner Grad Pazin je projekt za koji je od strane Europskog socijalnog fonda odobreno 195.624,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt koji traje godinu dana završava 29. prosinca ove godine. Projektom su predviđene ove aktivnosti – unaprijeđenje sustava pomoći u kući, edukacija i informiranje kao i izrada Strateškog plana Gradske udruge umirovljenika Pazina.

Nakon izrade i distrubucije letka te web stranice Udruge u zadacima vezanim za informiranje počele su aktivnosti vezane za izradu Informatora – Senior Star. Nakon sastanka užeg tima danas, 14. srpnja održan je,  u Klubu umirovljenika u Spomen domu,  i drugi sastanak šireg tima u kojem su predstavnici Udruge i Grada te vanjski suradnici – volonteri. Imenovano  je uredništvo i dogovorena koncepcija Informatora  kao i neke od tema koje će se obraditi. Namjera je da ovo bude nulti broj i da se i dalje najšire članstvo informira na ovakav način barem jednom godišnje što će ovisiti i o financijskim sredstvima. Uz informacije o Udrugi, njenoj povijesti, zadacima i aktivnostima kao i značaju volontiranja na stranicama Informatora svoje će mjesto naći i razgovori sa starijim članovima Udruge kao i onim aktivnim na raznim poljima stvaralaštva. Neće se zaboraviti niti stari recpti za hranu i pića kao niti šale i aforizmi, ali i hitni brojevi i što učiniti u slučaju bolesti ili nezgode. U Informatoru – Senior Star bit će za svakoga ponešto, a cilj  je dobiti i povratne informacije od čitatelja pa se planira i anketa.

informator-sastanak-2