Završile radionice projekta “1 2 3 želimo znati i mi”

30. listopada 2016.

Projekt “1 2 3 želimo znati i mi ” bliži se kraju. Radi se o projektu Gradske udruge umirovljenika Pazina koja je za partnere imala podružnicu SUH-a iz Pazina i ovdašnje Društvo likovnih stvaratelja. Udruga je prošla na natječaju za male projekte Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i dobila je 13.570, 00 kuna. Aktivnosti planirane projektom bile su radionice informatike i dekupaža za po deset osoba.

Radionice informatike koju je pohađalo 12 polaznika starije životne dobi – koju je vodio Marko Cerovac – završile su u srijedu, 26. listopada. U osam radionica, koje su se održavale dva puta tjedno – ponedjeljkomi srijedom tijekom listopada u Klubu umirovljenika u Spomen domu, radilo se na osnovnim znanjima o radu na računalu. “Učenici” su tako dobili i svoje adrese elektroničke pošte na koju su im stizali zadaci, ali i poziv za završnu konferenciju projekta te stick za daljnje učenje.

Dan kasnije – u četvrtak, 27. listopada okončane su i radionice dekupaža. Njih su vodile Mira Cerovac i Eda Ujčić, a održavale su se ponedjeljkom i četvrtkom popodne u prostorima SUH-a Pazina. S planiranih 10 polaznica broj  je rastao s tim da je 13 žena stalno dolazilo dok su neke došle tek jednom ili dva puta. Polaznice su bile vrijedne i nastao je cijeli niz radova na drvenim daskama, staklenim čašama i tanjiurima,školjkama, vješalicama, ali i stolicama.

Zadnjeg dana radionica ispunjena je i anonimna anketa. Rezultat – zadovoljstvo odrađenim poslom uz želju da se nastavi, pohvale predavačima i primjedba na skučene prostorne uvjete.

Završna konferencija projekta “123 želimo znati i mi” bit će održana u srijedu, 2. studenog u prostoru LG galerije s početkom u 10 sati.  Bit će to prilika da se prezentiraju rezultati projekta, podijele diplome i otvori izložba radova nastalih na radionicama dekupaža. Izložba će biti otvorena do 7. studenog – zadnjeg dana projekta koji je započeo 5. rujna. Radno vrijeme LG galerije je radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 19 sati te u subotu od 10 do 13 sati.

 Selvina Benić

123-radionice2123-radionice1