Završio ciklus radionica informatike za napredne polaznike

30. listopada 2017.

U petak, 27. listopada završio je ciklus od osam radionica informatike za devet polaznika starije životne dobi u sklopu projekta “1 2 3 – kontinuum”.

Taj projekt Udruge umirovljenika Pazinštine s 15.000,00 kuna bespovratnih sredstava financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina. Radionice, koje je vodio Marko Cerovac, održavale su se dva puta tjedno po dva sata tijekom listopada u prostoru pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske koja je bila partner na projektu. Ovi su polaznici lani, u sklopu projekta “1 2 3 – želimo znati i mi”, stekli prva informatička znanja koja su sada još nadograđivali, družili se te jačali svoje socijalne vještine. Tako su na primjer na digitalnim foto aparatima i pametnim telefonima snimali fotografije te ih skidali na  laptop i međusobno si ih slali elektronskom poštom ili se naučili služiti Skype-om…

Na zadnjoj radionici su polaznici, zbog evaluacije projekta, ispunjavali anonimnu anketu.  Tako su na pitanje o tome u kojoj je mjeri radionica opravdala njihova očekivanja njih sedam od devet dali najvišu ocjenu – 5 dok je voditelj radionice dobio odličnu ocjenu od osam polaznika. Ono što se polaznicima posebno svidjelo to je način predavanja te program rada te ono što su naučili. Istakli su i veliko strpljenje voditelja radionice koji ima smisla za rad sa starijim osobama kao i kolegijalnost između voditelja radionice i voditeljice projekta. “Nemojte nas zaboraviti, zovite nas jer tehnika napreduje i htjeli bismo biti barem malo u korak s vremenom”, napisao je jedan od polaznika dok su ostali imali slične javne komentare.

Novi ciklus od osam radionica za osam početnika u informatici starta u istom prostoru  pazinske podružnice SUH-a utorkom u 12.30 sati i petkom u 11sati tijekom studenog 2017. godine. Prva radionica bit će u petak, 3. studenog u 11 sati.